nl

Pre-triënnale aan de Gentpoort I TAKE AWAY AIR

Tijdens de zomermaanden - tussen twee triënnales door - brengt Triënnale Brugge een combinatie van hedendaagse kunst en een zomerse pop up bar op een unieke plek in de binnenstad. Het kunstenaarsduo HeHe presenteert bestaand en nieuw werk gebaseerd op 'Liquid City', het thema van Triënnale Brugge 2018. 
Het Urb Egg-café is dagelijks open van 11u tot 22u | vrij en za van 11u - 0u. 
De Gentpoort is 
gratis toegankelijk gedurende de Pre-Triënnale, telkens van 9.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 18 uur. Gesloten op maandag.

TAKE AWAY AIR - HEHE
Triënnale Brugge blijft prikkelen en verrassen tijdens de zomermaanden in de tussenliggende jaren. In 2016 landde de Pre-Triënnale aan de Gentpoort. Het kunstenaarscollectief HEHE plantte moderne schoorstenen bij de eeuwenoude Gentpoort. De dampen mengen zich met de geluiden van de stad aan de rand van het water. In de Gentpoort zijn andere installaties te zien, die de kwetsbaarheid van ons klimaat en voornamelijk de rol die de mens daarin speelt belichten. 
De Gentpoort, één van de voormalige tolpoorten waar import en uitvoer streng werd gecontroleerd, is vandaag een symbolische drempel, een grens tussen de middeleeuwse stadskern en de moderne wereld. In het gebouw heerst een bijzondere sfeer. De ruimtes krijgen er letterlijk een atmosferische dimensie. Op het dak lijken twee van de originele bekroningen te ontbreken. Die torenvormen liggen nu in het gras naast de poort, hun basis aan elkaar verankerd als twee halve manen uit gegalvaniseerde ventilatiebuizen. Of is het een gigantische ongeslepen diamant?

Het spreekt voor zich dat ook dit jaar het URB EGG-café niet kon ontbreken. Het grasveld naast de Gentpoort is deze zomer dé plek bij uitstek om vrienden te treffen bij een fris glas en een hapje.

SFEERBEELDEN

Meer info over Triënnale Brugge 2015

Periode: 01/07/2016 tot en met 11/09/2016